Μαθαίνοντας από την Λατινική Αμερική: συζήτηση με τον Ραούλ Ζιμπέκι

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ., στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη), τo καφενείο/κολεκτίβα Παγκάκι και οι Εκδόσεις των Συναδέλφων διοργανώνουν εκδήλωση με τον Ουρουγουανό συγγραφέα και δημοσιογράφο Ραούλ Ζιμπέκι, με τίτλο "Το τέλος των 'προοδευτικών' κυβερνήσεων".

Στο κάλεσμά τους, οι διοργανωτές αναφέρουν:

"Το ότι η λατινοαμερικάνικη αριστερά -και οι 'προοδευτικές' κυβερνήσεις που την αντιπροσώπευαν για πάνω από μια δεκαετία στην Λ.Α.- βρίσκεται σε κρίση είναι κοινός τόπος. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι έχουν συζητηθεί σε βάθος οι αιτίες αυτής της κρίσης, ο τρόπος με τον οποίο επηρέασε και συμπαρέσυρε τα κινήματα και το πώς τα κινήματα βγαίνουν από αυτήν. Σε αυτή τη συζήτηση θέλουμε να δώσουμε βήμα οργανώνοντας την εκδήλωση με τον Ραούλ Ζιμπέκι.

Οι πραγματικότητες των "αριστερών-προοδευτικών" κυβερνήσεων της Λ.Α. μας βάζουν μπροστά στο ερώτημα: μπορεί να αλλάξει ο κόσμος από τα πάνω; Μπορεί να αλλάξει ο κόσμος μέσα από την ανάληψη ή την κατάληψη της κρατικής εξουσίας; Η εμπειρία από την λεγόμενη "εποχή των προοδευτικών κυβερνήσεων", οι απαντήσεις που δίνουν τα κινήματα στην Λ.Α., οι τρόποι που στοχάζονται και πράττουν είναι μαθήματα που πρέπει να αφουγκραστούμε. Μαθαίνοντας, μια φορά ακόμα, από την Λατινική Αμερική".

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

About Author: Red Notebook

Το κόκκινο τεφτέρι