Τερματίστηκε η τριήμερη εκεχειρία στη Γάζα χωρίς συμφωνία για παράταση-Τουλάχιστον δέκα ρουκέτες εκτοξεύθηκαν προς το Ισραήλ

Ολοκληρώθηκε η 72ωρη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, δίχως να επιτευχθεί συμφωνία παράτασής της - Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν το πρωί της Παρασκευής με στόχο εδάφη του Ισραήλ - Αρνείται η Χαμάς ότι αυτή τις εκτόξευσε - Απειλεί με αποχώρηση από τις συνομιλίες του Καΐρου το Ισραήλ

Παρασκευή 8/8

Με το άνοιγμα του λιμανιού συνδέει η Χαμάς την παράταση της εκεχειρίας των 72 ωρών στη Γάζα, η οποία έληξε στις 8 το πρωί της Παρασκευής.

«Το Ισραήλ δεν ικανοποίησε τα αιτήματά μας» δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης. Ήδη, και προτού λήξει η εκεχειρία, ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ένοπλων Δυνάμεων, από τις ρουκέτες δεν προκλήθηκαν ζημιές ούτε υπήρξαν θύματα.

Εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς ζήτησε από τους παλαιστίνιους διαπραγματευτές που βρίσκονται στο Κάιρο να μην συμφωνήσουν σε καμία κατάπαυση του πυρός αν δεν ικανοποιηθούν μακροχρόνιες απαιτήσεις, όπως η άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας ότι η οργάνωσή του είναι έτοιμη για «πόλεμο διαρκείας».

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός υπ. Οικονομικών δήλωνε ότι πρέπει να αποσυρθεί η διαπραγματευτική ομάδα που βρίσκεται στο Κάιρο, αφού "δεν μπορούν να γίνουν συνομιλίες με εκβιασμούς".

Σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους, οι νεκροί από τις αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα φτάνουν τους 1.875. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οι 1.354 είναι άμαχος πληθυσμός, μεταξύ των οποίων 415 παιδιά και 214 γυναίκες.

Το Ισραήλ μετρά 64 στρατιώτες νεκρούς, όπως και τρεις πολίτες. Οι ισραηλινοί δηλώνουν επίσης ότι περίπου 900 παλαιστίνιοι μαχητές σκοτώθηκαν.

Πηγή: left.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

About Author: Red Notebook

Το κόκκινο τεφτέρι