[#συνδικαλισμός 2013 στην Ελλάδα] Συνέντευξη με τον Μάκη Αναγνώστου (ΒΙΟ.ΜΕ.)

Eπιμέλεια: Μάρκος Βογιατζόγλου

Με αφορμή το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, τα Ενθέματα της Κυριακάτικης Αυγής και το Red Notebook επιμελήθηκαν ένα αφιέρωμα με τίτλο #συνδικαλισμός 2013 στην Ελλάδα. Το πρώτο μέρος του αφιερώματος (κείμενα των: Μάρκου Βογιατζόγλου, Donatella della Porta, Gianluca De Angelis και Lisa Dorigatti δημοσιεύτηκαν στο κυριακάτικο φύλλο της Αυγής, στο ιστολόγιο των Ενθεμάτων και στο Red Notebook. Το δεύτερο μέρος ξεκινά σήμερα, με τις συνεντεύξεις ανθρώπων που πρωταγωνιστούν στις εργατικές αντιστάσεις του καιρού μας: είτε στο πλαίσιο των παραδοσιακών συνδικαλιστικών δομών, είτε στα νέα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Εργατικές Λέσχες που συγκροτούνται από γειτονιά σε γειτονιά, είτε τέλος στα νέα πειράματα αυτοδιαχείρισης, που επιχειρούν να δουν πέρα από τον καπιταλισμό. Η πρώτη συνέντευξη του αφιερώματος είναι η συζήτηση που είχαμε με τον Μάκη Αναγνώστου, εκπρόσωπο των εργαζομένων στη Βιομηχανική Μεταλλευτική. Το αφιέρωμα του Red και των Ενθεμάτων κλείνει την Τετάρτη 20 Μαρτίου, με την εκδήλωση για το συνδικαλιστικό κίνημα, στο Στέκι Μεταναστών.

Eνθέματα-RNB

1. Ποιό μπορεί να είναι το περιεχόμενο του όρου «εργατική αυτοδιαχείριση» σήμερα, και με ποιόν τρόπο την εφαρμόζετε στο εργοστάσιό σας;

Κατ’ αρχάς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρων σας. Όσον αφορά το ερώημα, ως συνέλευση των εργαζομένων δεν χρησιμοποιήσαμε τον όρο αυτο-διαχείριση. Προτιμήσαμε, αντί γι΄ αυτόν, τον όρο συνεργατική επιχείρηση, υπό εργατικό έλεγχο και με αυτο-διεύθυνση, μέσα από την συνέλευση των εργαζομένων. Αυτό ακριβώς εφαρμόζουμε.

Ως σωματείο λοιπόν σήμερα, και ως επιχείρηση αύριο, οι αποφάσεις που παίρνονται είναι όλες από την βάση, από την συνέλευση των εργαζομένων, που αφορά κάθε κίνηση που πρόκειται να κάνει το σωματείο για το επόμενο διάστημα. Οι εκλεγμένοι είναι μόνο εκτελεστικά όργανα. Παίρνουν από την συνέλευση τις αποφάσεις και προσπαθούν να φέρουν σε πέρας αυτό που έχει ορίσει η συνέλευση. Απόφασή μας είναι να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και η συνέλευση της συνεργατικής επιχείρησης. Αυτό ονομάζουμε αυτό-διεύθυνση μέσα από την συνέλευση!

Επίσης πήραμε απόφαση να ισχύει η ισότητα ανάμεσα σε όλους τους εργαζόμενους, ισότητα που αφορά και τους μισθούς, ανεξάρτητα από την εργασία. Είπαμε: μια (μετοχή) ψήφο για κάθε εργαζόμενο, η οποία δεν θα είναι μεταβιβάσιμη από τον ίδιο, αλλά από την συνέλευση των εργαζομένων. Κανένας εργαζόμενος μη μέτοχος, κανένας μέτοχος μη εργαζόμενος.

Αποφασίσαμε, τέλος, η διοίκηση της εταιρίας να είναι ανακλητή, όπως ανακλητή είναι και η διοίκηση του σωματείου. Αυτό είναι που ονομάζουμε συνεργατική επιχείρηση υπό εργατικό έλεγχο.

2. Ποιές είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις προκειμένου να καταστεί το εγχείρημα βιώσιμο και να μην απεμπολήσει το χαρακτήρα του μέσα στο χρόνο;

Για να καταστεί βιώσιμο το εγχείρημα -και είναι κάτι που ήδη το έχουμε θέσει τη συνέλευση- χρειάζεται, πρώτον, τα χρέη της προηγούμενης ιδιοκτησίας να ζητηθούν από αυτήν και όχι από τους νέους ιδιοκτήτες.

Δεύτερον, οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην προηγούμενη διοίκηση θεωρούμε ότι δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Τρίτον, απαιτείται χρηματοδότηση - είτε αυτή προκύπτει από προγράμματα άνεργων, είτε από συνεργατικές τράπεζες. Τέταρτον, τμήμα της αγοράς χρειάζεται να στηριχτεί σε άλλους τρόπους οργάνωσης της οικονομίας, ώστε να εξασφαλίζεται η επιβίωση των εργαζομένων. Πέμπτον, χρειάζεται να περάσουμε σε μια ευέλικτη παραγωγή ανάλογα με της ανάγκες των ανθρώπων.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, όπως έχουμε ήδη δηλώσει, το μόνο που θα βοηθούσε ώστε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του εγχειρήματος είναι το κίνημα να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στο εγχείρημα, και να μην καθοδηγείται αυτό από έναν κομματικό χώρο.

3. Θεωρείτε εφικτή τη γενίκευση του μοντέλου σας και σε άλλες επιχειρήσεις/εργοστάσια που κλείνουν;

Όχι απλά το θεωρούμε εφικτό. Είναι αναγκαίο, και είναι το μόνο ρεαλιστικό για την επιβίωση των εργαζομένων που εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

About Author: Red Notebook

Το κόκκινο τεφτέρι